Guideskole - Service & Co

–  en guideskole for livet

DK / SE / NO

Bæredygtighed

Bæredygtighed – Vi tænker os godt om

Ingen kan redde verden alene, og det skal vi heller ikke. Hos Service & Co. er vi dog enige om, at vi skal være med til at bidrage i det omfang, vi kan.

Derfor bliver alle guider fra Service & Co. certificeret i grøn omstilling og bæredygtighed. For dig betyder det, at du ud over dit guideskolediplom, også modtager et diplom i certificering som bæredygtig guide. Certificeringen foregår i samarbejde med erhvervsskolen Dania Randers og du kan læse mere om indholdet her.

Service & Co. er iøvrigt den eneste guideuddannelse i Danmark der tilbyder at certificere vores elever. For dig er det inkluderet i din guideskolepakke og her ruster vi dig til at håndtere de situationer, man vil opleve i fremmede kulturer, hvor befolkningen ikke er så veloplyst omkring miljøet, som vi er.

Men det er ikke kun via vores elever vi gerne vil gøre en indsats. Vi har stor fokus på miljøet, bæredygtighed og dyrevelfærd, og hos os er det ikke nogen nyhed. Vi har i mange år tænkt os godt om, når vi skulle vælge samarbejdspartnere.

I dag er vi derfor meget stolte af, at de hoteller, vi benytter os af på vores uddannelser, er ECO-certificerede inden for de pågældende landes standarder. Det betyder, at rejser du afsted med os, kommer du til at bo på et hotel, hvor man aktivt har taget stilling til, hvordan man kan minimere forbruget.
Et par eksempler på dette kan være i forhold til vandbesparelse og madspild. Vi forventer, at man sagtens kan bruge det samme håndklæde flere gange, og finder det helt ok, at frisk mad serveres igen.

På vores uddannelser har vi taget et valg om, at inkludere miljø og bæredygtighed aktivt i vores undervisning og vores hverdag, fordi vi synes, det er vigtigt. Du kan f.eks vælge at rejse med tog til vores destinationer i Salou, i stedet for at flyve, hvis du vil spare på dit CO2-udslip. Den ekstra udgift der er forbundet med dette, dækker vi. For togrejse er desværre stadig mere bekostelige end flyrejse.

Du kan også vælge om du vil bidrage med et mindre beløb når du tilmelder dig guideskolen. Vi støtter blandt andet Changing Stories, som gør et kæmpestort stykke arbejde med at uddanne børn og unge i den 3. verden. For vores klarer standpunkt er, at den bedte hjælp sker gennem uddannelse og viden. Du kan læse mere om Changing Stories her.

Service & Co. er desuden som den eneste uafhængige guideskole i Danmark medlem af RID (Rejsearrangører i Danmark), og vi støtter derfor op om de tiltag, som tages i dette regi – også vores fælles bæredygtighedsmanifest. Dette prøver vi at efterleve efter bedste evne, og vi byder dig velkommen til at læse manifestet igennem og støtte op om de gode tiltag. Hent manifestet ved at trykke på download-knappen.

 

 

Bæredygtighed i hverdagen på guideskolen

I rejsebranchen er vi glade – absolut ikke ligeglade! 

Helt lavpraktisk tænker vi meget over, hvor meget papir vi printer og deler ud. Derfor bruger vi oftest papiret bedst muligt med flere slides på hver side, og alt hvad vi med fordel kan dele elektronisk, gør vi således. Vi arbejder indimellem med online undervisere, foredragsholdere og firmapræsentationer. Dette er med til at ”spare” på flyrejserne. Og det giver god mening at kigge på en skærm, hvis det er en underviser, som man f.eks kun skal have en time eller to.  Sådan er der mange små initiativer i vores hverdag, for som vi skrev indledningsvis, så tænker vi os om.

Udover ovenstående eksempler så har Service & Co. i mange år samarbejdet med Red Barnet og SOS Børnebyerne. Vi tror på, at skal vi gøre en forskel, så er det børnene og de unge, vi skal hjælpe først.
Desuden er Service & Co. støtter vi op om World animal protecion via RID – Rejsearrangører i Danmark.

Hvis du vil vide mere om de tanker, vi gør os, så er du altid velkommen til at kontakte os på tlf. 70 71 86 23.

Book en vejledning

Har du spørgsmål eller tvivl?
Få en snak med os – book en personlig vejledning

Fag og eksamener

Vil du vide mere om de forskellige fag på guideuddannelsen?
Selvfølgelig vil du da det! Klik på linket og læs mere

[instagram-feed feed=1]
Loading...