Guideskole - Service & Co

–  en guideskole for livet

DK / SE / NO

ARBEJDSFORHOLD & Løn SOM GUIDE

Hvor meget tjener en rejseguide i løn?

Som en tommelfingerregel kan du regne med, at din løn som guide mere eller mindre er den samme som en lokal kontorarbejder, i det land hvor du kommer til at bo og arbejde. Forskellen er bare at du som rejseguide, også får stillet bolig til rådighed, får betalt din sygeforsikring og oftest får dækket udgifter til lokalt transport og telefoni. Altså kan man sige, at din guideløn mere eller mindre kun skal dække udgifter til mad og sjov.

Madkontoen plejer at være ret lille, da du ofte spiser ude i forbindelse med dit arbejde og derfor får dækket disse måltider, og så er der jo alle de gode samarbejdspartnere på feriemålet, som bare rigtig gerne vil have, at du skal besøge deres restaurant. Du er simpelthen en levende reklamesøjle for de mange gæster, der ser dig sidde og nyde en god middag. Så de giver ofte meget flotte rabatter på regningen. Så posten “sjov” er nok den, du kommer til at bruge størstedelen af din guideløn på.

Med hvad tjener en guide så i løn?

En løn som guide ligger på et sted mellem 5.000,- og 10.000,- kroner, alt efter hvilket land du arbejder i og hvilket rejseselskab du arbejder for. Som helt ny guide får du oftest en løn på omkring 5.000,- og så stiger den i takt med, at du får mere ansvar og erfaring.

I nogle rejseselskaber får man også en ekstra lønprovision, hvis du når dine servicetal og dine salgsmål… Og så kommer det bedste; Da du arbejder i udlandet, betaler du stort set ikke SKAT af din løn i Danmark. Alle betaler arbejdsmarkedsbidrag, men dine personlige skattefradrag bliver en del højere, når du er udstationeret, så næsten hele din løn kommer til udbetaling!

Så du skal spørge dig selv, om du lige nu har omkring 5.000,- til sjov og spas hver måned? For det er nogenlunde dét, du kommer til at se frem til på din første sæson ude. Derefter bliver det kun økonomisk sjovere og sjovere, og din løn stiger hver gang, du enten bliver forfremmet eller takker ja til endnu en oplevelse på en ny destination.

Service & Co. følger dig både under og efter dit guideskoleophold. I hele dit ansættelsesforløb i udlandet fungerer vi som “fagforening” gennem vores Guideforening med råd og vejledning om guideløn og arbejdsforhold. Service & Co.’s eget karrierecenter er guidernes personlige kontakt, og de står altid til rådighed med gode råd og opbakning.

Hvad vil du vide mere om?

Har du spørgsmål? Fyr løs!

Opkald, SMS, mail, Facetime – vi er klar og sidder i den grad klar til at snakke med dig. Find vores kontaktoplysninger på vores kontaktside og hiv fat i os. Vi glæder os til at snakke med dig.

Book din guideuddannelse

Følg drømmen – start dit liv som guide allerede i dag
Bestil din guideuddannelse nu

Jobbet som guide

Vil du vide mere om guidejobbet og vide, hvad en guide laver på en almindelig arbejdsdag?
Læs mere om jobbet og hverdagen som guide.

[instagram-feed feed=1]
Loading...