Guideskole - Service & Co

–  en guideskole for livet

DK / SE / NO

Job som guide

Job som guide – kald ferieparadiset for dit hjem

Drømmer du dig også væk til fremmede lande og en helt anden type arbejde?

Det er der garanteret mange, som gør! Men hvor mange er modige nok til at tage udfordringen op, tage en guideuddannelse og samtidig rejse langt væk fra Danmark?
Heldigvis er der hvert år mange unge mennesker, der griber muligheden via et job som guide og rejser afsted i deres sabbatår eller måske endda i en længere periode.

Men hvad er det så, de rejser ud til?

Allerførst skal du vide, at vi her hos Service & Co. mener, at det er et af verdens bedste jobs. Du får svært ved at finde noget arbejde, der er så alsidigt, hvor du arbejder i et rigtig positivt miljø, og hvor du hver dag er sammen med en masse skønne kollegaer og glade feriegæster.  Når vi spørger vores tidligere elever, som arbejder på destinationerne ude i verden, er det selvfølgelig forskelligt, hvad de svarer. Men alle er enige om, at de ikke ville bytte den oplevelse ud, det er at være guide, selv hvis de fik muligheden. Og det må da være den bedste anbefaling.

Men hvad er det så, de går rundt og laver, de der guider?

Som vi har nævnt, er hverdagen med job som guide ALTID forskellig fra dag til dag, destination til destination og rejseselskab til rejseselskab. Dog vil vi prøve at beskrive en generel dag som guide for dig.

Normalt bor du i en lejlighed sammen med nogle kollegaer, eller også bor du på et hotelværelse. Ligegyldigt om det er det ene eller det andet, så har du altid dit eget værelse og kan lukke din dør, når du har brug for privatliv.

En dag i job som guide 

 • Klokken 8.00
  Du står op ca. kl. 08:00 og gør dig klar til at møde på destinationskontoret. Vejen til kontoret tilbagelægger du til fods, på cykel, på scooter eller i bil alt efter, hvor du befinder dig, og hvor langt der er fra din bolig til kontoret.
 • Klokken 9.00
  Når du møder ind, starter dagen oftest med en morgenbriefing kl. 09:00. Hvordan går det, og hvem skal lave hvad? Er der sket noget siden, I så hinanden sidst? Har alle gæsterne det godt?
 • Derefter er der nogen, der bliver på kontoret og klargør de administrative opgaver, der skal løses. Andre tager ud på hotellerne og besøger gæsterne. Her løser man de problemer, der evt. måtte være, giver gode råd, sælger udflugter, hjælper med biludlejning og pengeveksling. Nogle gange hygger man sig også bare med gæsterne, når der er tid til det.
 • Klokken 13.00
  Omkring kl. 13:00 begynder det at blive rigtig varmt, og så holder man som regel siesta. Her holder du fri og kan snuppe en svømmetur, få lidt sol på næsen, spise frokost eller snuppe en lur.
 • Klokken 16.00
  Omkring kl. 16:00 – 17:00 møder du så ind igen, og enten besøger du nye hoteller, eller også hjælper du på kontoret.
 • Klokken 19.30
  Dagen slutter omkring 19:30, hvor du tager hjem og hygger dig med dine venner, ser en film, går til sport eller går ud og spiser. Nogle aftener er der arrangementer. Det kan være middag med gæsterne, sportsarrangementer eller lign., og så er man på arbejde og sørger for, at gæsterne har en god aften.

Bliv klædt på til forskellige guideopgaver hver dag!

Der kan også være dage, hvor man fx skal køre en udflugt. Her henter man gæsterne på de forskellige hoteller om morgenen og kører afsted til det udflugtsmål, som gæsterne har købt. Her får man rigtig lov til at bruge sine talegaver, når man skal fortælle om alle de ting, der findes på feriemålet og give gæsterne et indblik i, hvilket land de er kommet til.

Der er også dage, hvor gæsterne skal hentes i og bringes til lufthavnen. Det kaldes ”transferdag”. Her tager man sin fine uniform på og dels sørger for, at gæsterne kommer godt afsted på hjemrejsen og dels, at de nye gæster kommer ud til de hoteller, som de har booket hjemmefra.

De nye gæster samles ofte til et velkomstmøde enten samme dag eller dagen efter ankomst. Det er her, du møder dem alle sammen og byder velkommen og fortæller om feriemålet og de muligheder, som gæsterne har under deres ferie.

Som du kan læse af ovenstående, er et job som guide forskelligt fra dag til dag, og hver dag vil du opleve at møde nye mennesker og løse nye udfordringer. Fælles for alle opgaver og udfordringer er dog, at du på guideskolen bliver klædt godt og grundigt på til at håndtere enhver situation. Læs om vores fag og eksamener her.

Start dit guideliv allerede i dag - book din guideuddannelse nu!

[instagram-feed feed=1]
Loading...