Guideskole - Service & Co

–  en guideskole for livet

DK / SE / NO

Mombasa – kenya

Kom på dit livs eventyr i Kenya!

Tag med på Skandinaviens eneste guideskole i Kenya og kombiner din guideuddannelse med Safari, fællesskab, personlig udvikling og oplevelser i verdensklasse. Du har endda mulighed for at blive i Kenya efter guideskolen og lave frivilligt arbejde.

I Kenya er der ikke langt mellem oplevelserne. Her har du mulighed for at opleve hvordan rig og fattig bor side om side, det vilde dyreliv, det sprudlende natteliv og ikke mindst de enorme kulturforskelle i forhold til hjemme i Skandinavien. En guideskole i Kenya er ikke som noget du har oplevet før. Her kan du smage den krydrede mad som inderne har bragt til landet, spise friske tropiske frugter dagen lang, opleve vilde dyr som løver, elefanter og giraffer helt tæt på når vi skal på safari, og danse til solen står op til de fængende rytmer. Kenya er så meget mere end bare et sted at tage sin guideskole.

Kenya er et yndet sted for turister og et af de mest populære steder i verden at tage på safari. Drømmer du om at se vilde løver, leoparder, næsehorn og zebraer, er Kenya det rette sted. Det er dog ikke kun dyrene som kalder, men en hel tradition og stammefolket Masaier kan du også møde her.

Det er ikke kun de seneste år Kenya er kommet på verdenskortet herhjemme. I 1913 rejser Karen Blixen til Kenya hvor hun driver en kaffefarm 10 km uden for Nairobi. Kaffefarmen led økonomisk, da det kølige klima ikke var optimalt til at dyrke kaffe. I frustration begynder hun at skrive en bog, det der blev den første af mange. I dag er kaffefarmen lavet om til et museum, hvor du kan se hvordan Karen Blixen levede, og hvilke maskiner der blev brugt på farmen. Faktisk kan man med denne guideskole sige at vi går i Karen Blixens fodspor. Blixen ankom nemlig til Mombasa og kørte i tog til Nairobi. Hendes ferie brugte hun i Masai Mara. Mon ikke du kommer til at gå direkte i Karen Blixens fodspor på et eller andet tidspunkt på turen!

Når du tager på guideskole i Kenya med Service & Co. sørger vi for at du kan opleve landet med sikkerheden i orden. Vi har håndplukket vores oplevelser, samarbejdspartnere og selvfølgelig de instruktører der skal følge dig hele vejen. De er alle med til at give dig den bedste oplevelse, og den tryghed du fortjener.

Nedtælling til næste skolestart i Kenya

Dag(e)

:

Time(r)

:

Minut(ter)

:

Sekund(er)

Skolekalender Kenya

2024
10. november –  8. december

Kenya Mombasa guideskole

Hvad oplever du?

Din rejse begynder i lufthavnen i Danmark. Her møder du dine nye guidekollegaer – de andre elever på guideskolen – samt en repræsentant fra guideskolen. Flyet letter mod Nairobi hvor vi bruger en dag på at lande, slappe af og besøge Karen Blixen Museet. Efter en enkelt overnatning i Nairobi går turen videre via tog til Mombasa hvor selve guideskolen finder sted.

I Mombasa bor vi i et privat indhegnet område i lækre Villaer, og det er her du i løbet af de næste 3 uger vil lære ALT hvad du skal kunne som rejseguide. I vores villaområde finder du alt hvad du har behov for; pool, eget køkken, spisestue, tv-stue, dobbeltværelser og bad, terrasser og have. Udenfor vores villa har du den smukkeste, tropiske strand ca. 15 minutter væk på gåben. Her kan du slænge dig i skyggen af en palme, bade i det klare vand, gå på opdagelse i de små boder og møde lokalbefolkningen i deres hverdag.

I guideskolens sidste uge skal vi virkelig opleve hvad Kenya er mest kendt for. Her står der nemlig SAFARI på skoleskemaet hvor vi lover dig, at du kan få oplevelser i Kenyas unikke natur som du aldrig glemmer. Fra Mombasa sætter vi kursen mod Kenyas mest kendte nationalpark Masai Mara som danner rammerne for vores safarieventyr. Udfordringen er at spotte the big 5 – løve, leopard, næsehorn, elefant og den afrikanske bøffel – samtidig med at vi lærer en masse praktisk om hvad det vil sige at være Safariguide.

Efter vores safari-eventyr går turen igen mod Nairobi til en enkelt overnatning inden guideskolen har nået til vejs ende. Her har du 2 valgmuligheder. Du kan vælge at blive i Kenya og lave frivilligt arbejde inden guidejobbet kalder, eller du kan hoppe ombord på en flyver hjem til Danmark og springe direkte videre ud i guidejobbet hvis du ønsker at arbejde som rejseguide.

En guideuddannelse hos os giver dig naturligvis JOBGARANTI og jobsøgningsdelen ligger i forlængelse af guideskolen kort efter hjemrejsen. Du vil få mere information om denne del samt program over dagene kort tid inden afrejse mod guideskolen. Dog skal du være opmærksom på at du skal afsætte 2-3 dage til denne del. Bliver du i Kenya kan du deltage via internettet.

Godt at vide om guideskolen i Kenya

Guideskolen i Kenya indeholder den samme faglige pakke som guideuddannelserne i Spanien, Thailand og på Malta. Hele skolen starter i Danmark, hvor undervisningen i førstehjælp vil finde sted. Herefter rejser I samlet videre til Kenya, hvor resten af guideskoleopholdet vil foregå i hhv. Mombasa og Masai Mara.
De første 3 uger – 21 nætter –  står den på guideskole i Mombasa, hvorefter turen går videre mod vores Safari-eventyr i Masai Mara, der afsluttes med en overnatning i Nairobi.

2 daglige måltider er inkluderet i din guideskolepakke i Kenya
På guideskolen er der inkluderet 2 daglige måltider – typisk vil dette være morgen- og aftensmad, men det kan dog ændres løbende som det passer ind i skoleskemaet.

Lommepenge i Kenya
Leveomkostningerne er noget lavere i Kenya i forhold til Europa, så du kan klare dig med langt færre lommepenge end på vores øvrige destinationer for uddannelsen.

Jobugen, jobsøgningen og jobsamtalen ligger efter hjemrejsen til Danmark
Guideskolen i Kenya tager 4 uger og er kortere end vores “normale” guideskole i fx. Salou, Spanien. Grunden til dette er, at selve jobsøgningsdelen og jobsamtale foregår hjemme i Danmark kort efter hjemrejsen eller via internettet såfremt du bliver i Kenya for frivilligt arbejde. Din guideskole fortsætter derfor selv efter hjemrejsedatoen, og du skal gøre plads i kalenderen til at lande drømme-guidejobbet.

Har du spørgsmål til vores guideuddannelse i Kenya, så ring på telefon 70 211 222.

Safari i Kenya

Ingen Kenya uden SAFARI! Safari er inkluderet i dit guideskoleophold.

På dit guideskoleophold i Kenya skal vi selvfølgelig på Safari! I guideskolens sidste uge tager vi således til Kenyas mest kendte nationalpark Masai Mara hvor vi sætter fuld fokus på savannens dyr. Samtidig lærer vi hvor man arbejder som Safariguide! Summarumarum skal vi opleve og skabe minder i Kenyas natur og wildlife som vi aldrig nogensinde glemmer – alt imens vi får erfaring som guide og safariguide.

Guideskoleprogram

Dag 1: Afrejse mod Kenya
Vi mødes i lufthavnen i Danmark og rejser i fællesskab mod Mombasa i Kenya.
Dag 2: Ankomst til Mombasa
Vi lander i Mombasa og bruger den første dag på at tjekke ind i villaen, slappe af og mærke byen. Vi slutter dagen af på en lokal restaurant.
Dag 3-23: Guideskolen

Guideskolen går officielt i gang og vi bruger de næste ca 3 uger på ALT du skal vide og lære som guide. Alt imens lever og oplever vi Mombasa, som er vores home-away-from-home. Undervejs tager vi på udflugter.

Dag 24: Fra Mombasa på Safari

Dagene her er afsat til Safari. Vi skal nyde og opleve naturen alt imens vi spotter savannens dyr. Derudover skal vi prøve hvad det vil sige at være udflugtsguide, når vi dykker ned i den praktiske del af jobbet som safariguide. Mens vi er i Amboseli og Tsavo besøger vi også en lokal Masai landsby.

Dag 27: Fra Safari til Nairobi
Vi kører til Kenyas hovedstad tidligt om morgen og ankommer midt på dagen. Efter indkvatering på hotellet skal vi på en city tour rundt i Nairobis gader og besøge Karen Blixens hjem, hvor du også selv skal guide. Dagen sluttes af med aftensmad hjemme på hotellet.
Dag 25-27: Safari i Masai Mara
Dagene her er afsat til Safari. Vi skal nyde og opleve naturen alt imens vi prøver at spotte Kenyas big five (Løve, leopard, bøffel, elefant og næsehorn). Derudover skal vi opleve hvad det vil sige at være guide i praksis når vi dykker ned i jobbet som safariguide. Mens vi er i Masai Mara besøger vi også en lokal Masai landsby.
Dag 28: Afslutning
Vi skal nyde hinandens selvskab og gøre klar til den store afslutning på nordens bedste guideskole. Mon ikke vi afslutter med et brag og lidt underholdning.
.
Dag 29: Afrejse mod Danmark

Eventyret i Kenya kan slutte her hvor vi rejser mod Danmark. Du som elev kan vælge enten at rejse retur med os hjem til Danmark eller fortsætte eventyret med frivilligt arbejde i Kenya.

Skolehotel Mombasa – Privat indkvartering i Villa

Luksus indkvartering i privat villa med alt hvad du kan ønske dig

I Kenya er vi indkvarteret privat i to fantastiske Villaer i området Shanzu. Villaerne ligger i et typisk Kenyansk villakvarter i et gated community.  Det betyder, at Villaerne ligger bag to sikkerhedsporte.  I vores område er der 4 villaer i alt hvor vi bor i 2 af disse villaer. Med andre ord har vi de perfekte omgivelser til vores guideskole ophold hvor vi kan udvikle vores fællesskab og ikke mindst bruge vores omgivelser præcis som vi har lyst til. Det er hvad vi vil kalde et perfekt home-away-from-home!

Begge Villa består af flere dobbeltværelser og badeværelser samt fællesarealer i form af køkken, spisestue og tv-stue. Udenfor villaerne finder du en lækker stor pool samt grønne omgivelser hvor du kan slå dig ned og slappe af.

Den private indkvartering giver os en unik mulighed for at brede os ud i undervisningen og i den grad udnytte omgivelserne. Her er vi ikke begrænset af andre gæster, så har vi lyst til at undervisningen foregår fra poolkanten gør vi det!

Dog er der selvfølgelig alt luksus som vi kender fra hotel inkluderet i vores skolehotel. Du har internet, rengøring, pool, BBQ-område og sengetøj inkluderet og skal derfor blot fokuserer på at nyde omgivelserne og guideskoleopholdet.

2 gange dagligt svinger husets kok forbi og laver lækkert mad til os. Dette vil typisk være morgen- og aftensmad. Kokken byder både på internationale retter som vi også kender herhjemme men vi skal helt sikkert også smage på lokale råvarer og det Kenyanske køkken – selvfølgelig tilpasset vores danske smagsløg.

Du bor lige midt i det autentiske Mombasa
I Mombasa bor vi lige midt i hvad vi vil mene er den autentiske oplevelse. Ca. 15 minuters gang fra hotellet ligger den smukke og tropiske sandstrand Shauzu Beach, hvor du både kan finde små lokale boder, palmer og opleve de lokale i deres hverdag. Ligeledes ligger vores skolehotel kun en kort køretur fra Mombasa centrum, nær restauranter, shopping, supermarkeder og barer.

Skolehotellets faciliteter

Her kan du se, hvilke faciliteter du har til rådighed under din guideskole

Guideskole med ALT inkluderet – også mad

“Uden mad og drikke, dur helten ikke” – og det gør guiden heller ikke.
Derfor har vi valgt, at morgen- & aftensmad er inkluderet i din guideskolepakke på ALLE vores guideskoler – også i
Kenya hvor du morgen- og aften kan nyde lækker mad (værdi 5.395,-). Vi får nemlig hver dag besøg af vores egen private kok som kokkererer lækre internationale og lokale retter til os. MUMS!

Vi ser lidt dyrere ud fordi du får fuld valuta for dine penge
Vi inkluderer mad i vores guideskolepakke, og syner derfor måske dyre
re end andre guideskoler, hvor maden kommer som et tilkøb efter booking. Vi tror på, at det er vigtigt at have gennemsigtige priser, og derfor har vi inkluderet ALT du har brug for på din guideskole i prisen du ser her på hjemmesiden. Vi har ikke skjulte gebyrer eller tilkøb som er nødvendige for din guideuddannelse.

mad inkluderet i guideskole pris salou stort klistermærke

Fakta om Kenya

Med over 50 millioner indbyggere er Kenya det 7. mest befolkede land i Afrika

Kenya er i dag en republik i Østafrika. Indtil 1963 var landet en del af det Britiske Østafrika

Kenya har hele 50 nationalparker, hvoraf den mest velkendte er Masai Mara. Det er også her vi på guideskolen tager på Safari!

Kaffe skal du nok få rigeligt af på guideskolen, MEN hvis man skal tro de lokale er det en dårligere kaffe du får i Kenya end hvis du drikker kaffe af Kenyanske kaffebønner derhjemme! Kaffe er nemlig Kenyas største eksportvarer, og de lokale siger at det kun er de dårlige bønner som bliver tilbage til landets indbyggere

Der er mere end 60 forskellige sprog i Kenya. De to officielle sprog er Swahili og Engelsk.

Forlæng eventyret i Kenya med frivilligt arbejde

Vær med til at gør en forskel i verden – forlæng dit ophold i Kenya med frivilligt arbejde!

Frivilligt arbejde bliver mere og mere populært, og med god grund! Når du laver frivilligt arbejde, er du med til at hjælpe og kæmpe for den sag du finder vigtig og interessant.
Hos Service & Co. har vi to samarbejdspartnere, de er begge med danske ejere der brænder for deres mærkesag. Du har derfor mulighed for selv at vælge hvilken sag du vil støtte op om, og du hare sågar også mulighed for at kombinere dem og prøve kræfter med begge dele. Læs mere om de to projekter her.

 

Make Them Smile Kenya – Frivilligt arbejde med børn

Måske du allerede har hørt om Make Them Smile Kenya? Make Them Smile Kenya er startet af danske Ditte og har været omtalt i blandt andet TV2 echo. Ditte har tidligere karriere som guide, da hun også er uddannet ved Service & Co. Før sin tid i rejsebranchen var hun frivillig i Kenya, og forelskede sig i kulturen, landet og ikke mindst de mange børn hun hjalp.

I 2016 købte Ditte sin egen grund og begyndte at bygge sit eget børnehjem. Målet har sidenhen ændret sig fra børnehjem til skole, som hun nu arbejder hård for at få på benene. Hendes mål er at sikre, at forældreløse gadebørn opnår adgang til uddannelse, sundhed og andre relevante serviceydelser.
Her har du altså virkelig muligheden for at hjælpe og inspirere nogle af Kenyas mest fattige og trængende børn.

Kenya Tropical Sealife – Frivilligt arbejde under vandoverfladen

Hvordan får Den Blå Planet egentlig fat på alle deres tropiske fisk? Dem køber de af René der ejer Kenya Tropical Sealife. Men udover at fange og sælge tropiske fisk, har René også større planer. Han vil genoprette ødelagte koralrev. Og dette har du muligheden for at hjælpe til med!

Korallerne gror de selv på deres grund, og når de er klar, bliver de sat ud på det planlagte område i havet. Udover at være med til dette, vil der også være rig mulighed for at hjælpe til med at fodre rokker, hammerhajer og mange andre fisk. Se blot med her, hvor Ditte og Clara er med til at fodre rokkerne.

Hvordan hænger guideskolen og det frivillige arbejde sammen?
Som frivillig bliver du i Kenya efter guideskolens afslutning. Her vil du have 3 måneders frivilligt arbejde. Når vi har valgt 3 måneder, er det fordi du så har mulighed for at bruge det, hvis du en dag skal søge ind på studie.  Prisen for de forlængede 3 måneder er særligt fordelagtig! Dels fordi leveprisen i Kenya er lavere end i Danmark, men særligt da du jo allerede befinder dig i Kenya og har en flybillet til gode hjem fra din guideskole. Derfor kan vi også lave dette til en meget fordelagtig pris.

Den præcise pris følger i god tid før din guideskole hvor du også vil have mulighed for at vælge det frivillige arbejde til eller fra. Dog er indberegnet i prisen: fly hjem til Danmark, morgen- og aftensmad, bolig, transport til/fra bolig til frivilligstederne, frivilligt arbejde og 24 timers nødtelefon.

Har du spørgsmål til det frivillige arbejde efter guideskolen er du altid velkommen til at kontakte os. Du kan fange os på telefon 70 211 222 eller sende en SMS eller ringe direkte til Palle på telefon  28 11 35 65 .

Book guideskole i Kenya

Har du spørgsmål til din booking er du altid velkommen til at kontakte os på tlf. 70 211 222 indenfor vores normale åbningstider (Man-fre 10.00-17.00) eller Palle på tlf. 28 11 35 65 udenfor vores normale åbningstider.

Vi glæder os til at tage dig med på vores guideskole, så du kan få branchens bedste guideuddannelse!

OBS! Når du tager din guideskole i Kenya er det vigtigt at du har styr på dine vacciner, malariapiller og visa til Kenya. Vi kan desværre ikke rådgive dig i hvilke vacciner der er rigtige for dig og betalingen står du selv for. Vi anbefaler dig at du kontakter din læge som kan hjælpe dig med at undersøge hvilke vacciner og eventuelle medicinske tiltag der skal tages. 
De nødvendige vacciner kan du se her:

Visa søges her:
Sidste plads på guideskole blive rejseguide sommer 2023

Guideskole i Mombasa, Kenya

August/September 2024

Guideskoleophold i Kenya fra den 21. august til 18. september. Lufthavn er enten Billund eller Kastrup. Nærmere info om dette følger ca 1 måned inden afrejse.

Inkluderer:

  • Minirundrejse og Safari
  • Gratis halvpension
  • Gratis guidespeciale
  • Og som altid: Jobgaranti og tryghedsgaranti!

Mombasa

Kenya

Afrejse: 21. august 2024
Hjemrejse: 18. september 2024
Jubilæumsgave: spar 2.525,25,-
KUN de næste 10 bestillinger. Brug kampagnekode ‘ 252525 ‘ ved booking.

Pris 41.469,75,-

(Normal pris 43.995,-)
+ inflationstillæg

Book din guideuddannelse her!

Har du spørgsmål, må du altid kontakte os på tlf. 70 211 222 indenfor vores normale åbningstider (Man-fre 10.00-17.00) eller Palle på tlf. 28 11 35 65 udenfor vores normale åbningstider.

Vi glæder os til at tage dig med på vores guideskole, så du kan få branchens bedste guideuddannelse!

OBS! Når du tager din guideskole i Kenya er det vigtigt at du har styr på dine vacciner, malariapiller og visa til Kenya. Vi kan desværre ikke rådgive dig i hvilke vacciner der er rigtige for dig og betalingen står du selv for. Vi anbefaler dig at du kontakter din læge som kan hjælpe dig med at undersøge hvilke vacciner og eventuelle medicinske tiltag der skal tages. 

De nødvendige vacciner kan du se her:

Visa søges her:

Kenya

Kenya

Kenya

Guideskole i Mombasa, Kenya

Afrejse: 21. august 2024
Hjemrejse: 18. september 2024

Lufthavn er enten Billund eller Kastrup. Nærmere info om fly følger 1 måned inden afrejse.

Inkluderer: Minirundrejse & Safarioplevelser, gratis halvpension, gratis guidespeciale. Og som altid: Jobgaranti og tryghedsgaranti!

JUBILÆUMSGAVE: Spar 2.525,25,-

De næste 10 bestillinger af denne guideskole kan indløse en jubilæumsgave på 2.525,25,-. Aktiver kampagnekoden ‘ 252525 ‘ på bestillingssiden for at få din gave.

 

(Normalpris 43.995,-)

Jubilæums Pris 41.469,75,-

+ inflationstillæg
Sidste plads på guideskole blive rejseguide sommer 2023

Vil du kigge nærmere på én af de andre guideskoler i Spanien og Malta?

Mellieha

Malta

Marbella

Spanien

Salou

Spanien

[instagram-feed feed=1]
Loading...