facebook pixel

Hvor land tid tager guideskolen?

Guideskolen tager blot 5 uger. I løbet af disse 5 uger, vil man blive introduceret for et 100% autentisk guide liv, hvor man både teoretisk og praktisk er i ilden, og hvor man skal vise hvad man kan. Herefter kan man kalde dig selv for nyuddannet rejseleder.

Læs mere om uddannelsen.

Hvor ligger guideskolen?

Det ville være for kedeligt og koldt, at tage på guideskole i Danmark. Derfor ligger vores guideskole i det skønne Spanien – nærmere betegnet på Costa Brava kysten i byen Pineda de Mar kun 60 kilometer fra centrum af Barcelona.

Læs mere om guideuddannelsen i Spanien

Hvad kræver det at komme på guideskole?

Der findes blot få praktiske krav, som man skal opfylde for at deltage på Service & Co guideskolen. Man skal være fyldt 18 år og derudover er det en fordel, at man kan tale og forstå engelsk. Det er de eneste krav, da vi mener at ALLE kan blive guider.

Det handler altså mere om dig som person, og det du kan og hvad du har at tilbyde. Ydermere skal man selvfølgelig have en fed indstilling og en dejlig personlighed. Alle mennesker er forskellige og det er det der gør rejsebranchen så fantastisk! Var vi alle ens, var det jo slet ikke sjovt

Hvad lærer man på guideskolen

Man lærer rigtig mange ting på guideskolen!

Skoles undervisning er én ting (Og absolut ikke som den form for undervisnning vi kender herhjemme fra) men, at det man lærer om sig selv og sine medmennesker er en helt anden ting. Det er begge ting, som kommer til at have en helt unik betydning og bliver for mange en kick-starter til en helt ny måde, at se verdenen på!

Igennem de mange timers undervisning får man nemlig selv lov, at få fingrene ned i det, det hele handler om. Som elev får man mange nye indtryk og får sat mange ting i perspektiv. Og det er lige præcis dét der gør Service & Co. guiderne til de bedste i rejsebranchen.

Du kan læse mere om fagene her.

Hvor kan man få arbejde?

Service & Co. guideskolen uddanner guider fra Sverige, Norge og Danmark. Og der uddannes på årsbasis omkring 650 guider. Med en Service & Co. guideuddannelse er man enormt attraktiv på markedet og derfor kan man nærmest få et guidejob der, hvor man ønsker det.

Vi har et kæmpestort netværk af keypartnere og samarbejdspartnere som ansætter vores guider.

Læs mere om vores partnere

Hvordan ser en typisk dag ud i rejsebranchen?

Stå op kl 6.00 for at hente gæster i lufthavnen, køre dem til deres hoteller i bus, hjælpe dem med check-in på deres hoteller, holde velkomstmøde, sælge udflugter, hjælp til lejning af bil el. andet og møde dem på hoteltræf, hvor de kan købe udflugter samt få hjælp/råd/vejledning til andet relevant, oprette sager om dagens hændelser i et log system på kontoret, andet relevant kontor arbejde, fri kl. ca 20.00

Har man nødtelefonen så er man sådan set på arbejde 24 timer i døgnet - Men den skiftes man selvfølgelig til at have

Andre dage kører man også udflugter og har andre praktiske opgaver.

Er det hårdt at være guide?

Der er ingen tvivl om, at guide livet er meget krævende! Man har lange dage og af og til opstår der situationer som kræver ekstra meget af guiden. Det kan være en gæst bliver syg, kommer til skade, er skuffet over hotelværelset eller andet. Og så må man give lidt ekstra af sig selv.

Men har man de rigtige værktøjer til at håndtere disse situationer, så er det faktisk dem der giver aller mest i bagagen! Og på guideskolen lærer man ALT der er, at vide om, hvordan konflikter skal håndteres, syge gæster skal hjælpes og generelt at handle efter bedste evne og situationsfornemmelse.

Så selvom man er træt når man går i seng efter en hård dag, så står man op igen morgenen efter og glæder sig til, at se hvad den nye dag vil bringe!

Hvor bor man?

Typisk bor man i guidelejligheder 2 og 2 eller måske 3 og 3 alt efter størrelsen på lejligheden.

Man har altid sit eget værelse og deler så køkken og bad. Ofte vil man have internet adgang og har man det ikke i sin guidelejlighed så har man det på rejseselskabets kontor.

Når man arbejder i et guideteam bor man også sammen med sit team i et lejlighedskompleks.

I sjældnere tilfælde kan man også blive indlogeret på hotel.

Hvad får man i løn?

En guideløn ligger typisk mellem 3500-5500 danske kroner (udbetalt). Lønnen varierer alt efter hvilken destination man arbejder på da nogle destinationer er ekstremt billige at leve på, hvor andre er ekstremt dyre. Så lønnen bliver altså tilpasset behovet.

Lønnen er de “lommepenge” man lever for på destinationen og den skal betale alt fra tandpasta til fornøjelser.

Bolig mm. er sørget for, af rejsebureauet man er ansat ved.

Er det hårdt at være væk hjemmefra?

Det er klart, at man til tider kommer til at savne sine venner og familie. De kan føles ekstra langt væk, hvis man har en oplevelse man gerne vil dele med dem eller bare lige får lyst til, at invitere dem på besøg.

Men det team man arbejder i vil blive din “familie” og en stor del af din guide livsstil. Og helt naturligt, vil det også være dem du vil bruge, hvis du har en dårlig dag, en success oplevelse eller bare generelt vil snakke om det der sker. De kan nemlig allesammen sætte sig ind i den livsstil man lever som guide – Det kan dem herhjemme ikke helt på same måde, fordi de ikke kender til livet som guide, med mindre de selv har prøvet det.

Så familien og vennerne kommer man hjem til på ferie. Her kobler man af sammen med dem og når ferien så er slut, så glæder man sig også til, at komme tilbage til sin guide familie igen

Hvad kan man bruge guideuddannelsen til, når men kommer hjem til Danmark igen?

Når man kommer hjem fra sine sæsoner som guide, vil man være enormt mange erfaringer rigere.

Erfaringer man har fået, fordi man har arbejdet i nok den hårdeste og mest krævende og lærerige branche, hvor man har med mennesker og service at gøre, på et top professionelt niveau.

Oven i det har man boet i udlandet, lært at stå på egne ben og ikke mindst lært sig selv og sine grænser at kende.

Altsammen noget som giver endnu mere blod på tanden til at fortsætte i service branchen hjemme i Danmark.

Rigtig mange vælger at blive selvstændige, eller får leder jobs når de kommer hjem, fordi det er der de finder udfordringer.

Andre har bare en helt anden motivation til at forfølge drømmen, og gøre dette til perfektion.

Disciplin har fået en helt anden betydning, og det kommer man rigtig langt med.

Der er altså ikke et facit på, hvordan man kan bruge sin guideuddannelse i Danmark, da mulighederne er mange.

Men med Service & Co. guideuddannelsen på dit CV vil det uden tvivl vække stor interesse hos din nye arbejdsgiver – Man vil være super attraktiv overalt i arbejdslivet.

lad os følges