Guideskole - Service & Co

–  en guideskole for livet

DK / SE / NO

Bliv skiguide

Overvejer du at blive skiguide?

Så lad os komme med nogle gode råd til hvordan du kan smutte fra Danmark og blive skiguide i enten de nordiske fjelde eller sydpå i f.eks Østrig, Italien eller Frankrig.

Hvert år er der rigtig mange, der har en drøm om f.eks at rejse til Østrig og få et job som skiguide. Hvad gør man lige og hvilke kompetencer skal man have? Hvor kan man få job? Hvad ser skiselskaberne på, når de skal ansætte? Det kan vi forsøgt at svar på her, så læs med her:

Hvilke kompetencer skal jeg have for at få job som skiguide?

Skal man være verdensmester på ski? Nej faktisk ikke… Rigtig mange skiselskaber er mere interesserede i din personlighed og din lyst til at servicere deres gæster, end i om du er en stjerne på den sorte piste.

Det er klart, at hvis du er en dygtig skiløber, samtidig med at du også drømmer om at hjælpe en masse skigæster til en perfekt vinteroplevelse, så står du noget bedre, end hvis børnebakken stadig er en udfordring.

Dog plejer vi at sige, at man kan ret hurtigt lære at stå på ski, hvis man virkelig gerne vil. Til gengæld skal man virkelig have lysten til at arbejde med mennesker og give folk gode oplevelser.

Så for at blive ski guide skal du elske sne og kunne lide skiløb. Vigtigst at alt skal du have de menneskelige og personlige kompetencer, der gør dig til en god guide.

Alt det kan man heldigvis også lære, og derfor kræver langt de fleste professionelle skiselskaber, at man har en guideuddannelse. Hos Service & Co. får du den bedste uddannelse på markedet, og positivt set, kan du når skisæsonen er slut vælge at arbejde som solguide, hvis du bare ikke kan få nok af feriegæster.

 

Hvordan bliver jeg skiguide?

Skiguide personale hos Service & Co.Det er faktisk ikke så svært. Først skal du mærke efter, at du virkelig har lyst til at smutte fra Danmark i måske 4-5 måneder, sammen med en masse andre unge mennesker. Hvis du kan vinge den del af, så skal du afsted på guideskole. Hos Service & Co. kan du tage en guideuddannelse 5 gange årligt, på 4 forskellige destinationer, så guideskolen bliver også en stor del af din samlede rejseoplevelse. På guideskolen kan du vælge specialefaget ”ski” og så sørger personalet fra Service & Co. for, at du lærer alt det, som du skal bruge for at blive en dygtig skiguide.

Når din guideuddannelse er slut efter 5 uger, så sørger Service & Co. for at du kommer til samtale med et skiselskab, med henblik på job. Hos service & Co. har du jobgaranti, så du skal bare tage af sted, så ordner de resten for dig.

Hvor kan jeg blive skiguide?

Enkelt svar; Alle de steder, hvor danskerne tager på skiferie. Men langt de fleste bliver skiguide i Østrig. Det gør de fordi Østrig er danskernes foretrukne skidestination. Det betyder ikke at du ikke kan blive skiguide i Frankrig, Italien, Sverige eller Norge. Der skal også bruges rigtig mange guider. Der er også skiguider, det tager endnu længere væk… f.eks til Canada – men det er normalt ikke der, man tager sin første destination. Det er som regel i Europa.

Der er mange skiselskaber. Hvem skal jeg vælge?

Ja, det er altid et godt spørgsmål. Mange vælger job ud fra, hvem de selv har rejst med som gæst. Men når du har taget din uddannelsen til skiguide hos Service & Co. så hjælper vi med at finde lige det selskab og job der passer bedst til dig. Det er ret trygt, for så ved man at ens første sæson bliver en succes og man får en masse gode kollegaer, der kan hjælpe en godt på vej.

Hvad laver en skiguide egentligt?

Mange tror at en skiguide bare står på ski med gæsterne, men det er faktisk helt forkert. De fleste skiselskaber bruger skiinstruktører til at stå med gæsterne, så guiderne kan varetage alle de andre sjove og spændende jobs. Det betyder ikke, at du ikke kommer ud i sneen. Bare rolig… Det skal du nok komme og endda en masse. Men det betyder, at dit job er at sørge for at feriegæsterne får en god helhedsoplevelse, fra start til slut.

Så du skal lave alt fra at hente og bringe gæster i lufthavnen, ved bussamlingssteder m.m. til at sørge for at hotelværelserne er bookede, liftkort er pakket, skiudlejning er tip top og at der er gjort klart til afterski og arrangementer i sneen. Du er altså serviceblæksprutten, der med et stort smil på læben, sørger for at alle har det godt og har en god ferie. Det er da ikke så dumt et job, vel?

Hvad gør jeg så nu?

Nu tænker du dig om en ekstra gang, og når du så kan mærke at det har føles rigtigt – så finder du din kalender frem og beslutter dig for hvornår på året det passer dig bedst at tage en guideuddannelse. Skal det være i april, i sommerferien, i oktober, i november eller i januar? Det skal selvfølgelig også passe med hvilken skisæson du gerne vil ramme. De fleste skiselskaber starter deres sæson i november, så tager du f.eks. afsted på guideskole i januar, så kommer du først ud samme år i november. Tager du afsted på guideskole i april, over sommeren eller til oktober, så kommer du ud samme år i november, hvis det er det du ønsker.

Når du så har besluttet dig for hvilken uddannelse du vil med på, så tager du afsted med Service & Co. og lærer alt hvad du skal bruge til at blive en dygtig skiguide. Derefter hjælper vi dig med at finde drømmejobbet og blive skiguide.

Hvilke kompetencer skal jeg have for at få job som skiguide?

Skal man være verdensmester på ski? Nej faktisk ikke… Rigtig mange skiselskaber, er mere interesserede i din personlighed og din lyst til at servicere deres gæster, end i om du er en stjerne på den sorte piste.

Det er klart, at hvis du er en dygtig skiløber, samtidig med at du også drømmer om at hjælpe en masse skigæster til en perfekt vinteroplevelse, så står du noget bedre, end hvis børnebakken stadig er en udfordring.

Dog plejer vi at sige, at man ret hurtigt kan lære at stå på ski, hvis man virkelig gerne vil. Til gengæld skal man virkelig have lysten til at arbejde med mennesker og give folk gode oplevelser.

Så for at blive skiguide skal du elske sne og kunne lide skiløb. Vigtigst at alt skal du have de menneskelige og personlige kompetencer, der gør dig til en god guide.

Alt det kan man heldigvis også lære og derfor kræver langt de fleste professionelle skiselskaber, at man har en guideuddannelse. Hos Service & Co. får du den bedste uddannelse på marked, og positivt set, kan du når skisæsonen er slut vælge at arbejde som solguide, hvis du bare ikke kan få nok af feriegæster.

Hvordan bliver jeg skiguide?

Det er faktisk ikke så svært. Først skal du mærke efter, at du virkelig har lyst, til at smutte fra Danmark i måske 4-5 måneder, sammen med en masse andre unge mennesker. Hvis du kan vinge den del af, så skal du afsted på guideskole. Hos Service & Co. kan du tage en guideuddannelse 5 gange årligt, på 4 forskellige destinationer, så bliver guideskolen også en stor del af din samlede rejseoplevelse. På guideskolen kan du vælge specialefaget ”ski” og så sørger personalet fra Service & Co. for, at du lærer alt det, som du skal bruge for at blive en dygtig skiguide.

Når din guideuddannelse er slut efter 5 uger, så sørger Service & Co. for at du kommer til samtale med et skiselskab, med henblik på job. Hos service & Co. har du jobgaranti, så du skal bare tage af sted, så ordner de resten for dig.

Der er mange skiselskaber. Hvem skal jeg vælge?

Ja, det er altid et godt spørgsmål. Mange vælger job ud fra, hvem de selv har rejst med som gæst. Men når du har taget din uddannelsen til skiguide hos Service & Co. så hjælper de med at finde lige det selskab og job der passer bedst til dig. Det er ret trygt, for så ved man at ens første sæson bliver en succes og man får en masse gode kollegaer, der kan hjælpe en godt på vej.

Hvad laver en skiguide egentligt?

Mange tror at en skiguide bare står på ski med gæsterne, men det er faktisk helt forkert. De fleste skiselskaber bruger skiinstruktører til at stå med gæsterne, så guiderne kan varetage alle de andre sjove og spændende jobs. Det betyder ikke, at du ikke kommer ud i sneen. Bare rolig… Det skal du nok komme og endda en masse. Men det betyder, at dit job er, at sørge for at feriegæsterne får en god helhedsoplevelse, fra start til slut.

Så du skal lave alt fra at hente og bringe gæster i lufthavnen, ved bussamlingssteder m.m. til at sørge for at hotelværelserne er bookede, liftkort er pakket, skiudlejning er tip top og at der er gjort klart til afterski og arrangementer i sneen. Du er altså serviceblæksprutten, der med et stort smil på læben, sørger for at alle har det godt og har en god ferie. Det er da ikke så dumt et job vel?

Hvad gør jeg så nu?

Nu tænker du dig om en ekstra gang, og når du så kan mærke at det har føles rigtigt, så finder du din kalender frem og beslutter dig for hvornår på året det passer dig bedst at tage en guideuddannelse. Skal det være i April, i sommerferien, i oktober, i november eller i Januar. Det skal selvfølgelig også passe med hvilken skisæson du gerne vil ramme. De fleste skiselskaber starter deres sæson i november, så tager du f.eks. afsted på guideskole i januar, så kommer du først ud samme år i november. Tager du afsted på guideskole i april, over sommeren eller til oktober, så kommer du ud samme år i november, hvis det er det du ønsker.

Når du så har besluttet dig for hvilken uddannelse du vil med på, så tager du afsted med Service & Co. og lærer alt hvad du skal bruge til at blive en dygtig skiguide. Derefter hjælper de dig med at finde drømmejobbet som skiguide.

Spørgsmål?

Vi vil smaddergerne snakke med dig! Du er velkommen til at ringe, sende en SMS, eller skrive en mail.

Jobbet som guide

Vil du vide mere om jobbet som guide efter guideuddannelsen?

[instagram-feed feed=1]
Loading...